Fem afghanere udvises fra Sverige efter voldtægt


  Arkivfoto.


  Landsretten i Sverige udviser fem afghanske teenagere, som i efteråret voldtog en mindreårig afghansk dreng i et skovområde ved Uppsala, skriver Aftonbladet.

  De må ikke sætte deres fødder på svensk jord i ti år.

  Inden udvisningen skal fire af dem afsone 15 måneder i et ungdomsfængsel. Den femte skal afsone 13 måneder.

  Byretten dømte i december de fem til ungdomsfængsel, uden at de blev udvist, sådan som anklagemyndigheden ellers havde krævet.

  Uppsalas byret mente, at de fem på grund af deres alder og sikkerhedssituationen i Afghanistan ville blive ramt meget hårdt, hvis de udvises.

  Landsretten mener dog ikke, at sikkerhedssituationen er sådan, at de fem ikke kan opholde sig i landet. Desuden gælder udvisningen i en periode, der er begrænset til ti år.

  Alle fem teenagere er kommet til Sverige som uledsagede mindreårige. De har søgt asyl i Sverige.

  De fem blev dømt for at have tvunget ofret, der var under 15, ind i et skovområde i udkanten af Uppsala nord for den svenske hovedstad, Stockholm.

  Her blev drengen voldtaget. Det skete i slutningen af oktober 2016.

  Det tyske nyhedsbureau dpa skriver, at ofret blev slået under voldtægten, hvoraf en del blev optaget med kameraet på en mobiltelefon.

  Inden forbrydelsen havde voldtægtsmændene drukket alkohol. Flere af dem har forklaret, at de ikke husker, at de voldtog drengen.

  Tilbage i 2015, da den store strøm af migranter kom op igennem Europa til blandt andet Sverige, blev der i Sverige registreret 163.000 asylansøgere.

  Af dem blev 34.500 registreret som uledsagede mindreårige.

  Flertallet af de mindreårige var af afghansk oprindelse.

  /ritzau/TT