Langt flere kvinder end mænd er på overførselsindkomster


    Langt flere kvinder end mænd havner på overførselsindkomst. Det skriver avisen.dk.

    Kvindernes internationale kampdag rejser ofte debatten om, hvorfor der er flere mænd end kvinder, der sidder i bestyrelser og i chefstole.

    Men det er ikke kun i ledelseslaget, at der er en skæv fordeling mellem kønnene.

    Flere kvinder end mænd modtager nemlig understøttelse, viser tal trukket fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

    Avisen.dk har undersøgt, hvor mange personer mellem 16-66 år, der var på en overførselsindkomst i 2016.

    På ni ud af 11 forskellige overførselsindkomster var kvinderne overrepræsenteret, viser undersøgelsen.

    For eksempel var der 62 procent kvinder blandt de i alt 21.903 personer, der i løbet af sidste år var i et ressourceforløb.

    Og mere end 60 procent af dem, der sidste år var i et fleksjob, jobafklaringsforløb eller modtog ledighedsydelse, var kvinder.

    En forklaring på den skæve kønsfordeling kan være, at udbrændthed og stress tit rammer ansatte i omsorgsfag, som typisk er besat af kvinder, pointerer kønsforsker på Roskilde Universitet Karen Sjørup.

    – Som børnehavepædagog, sosu eller lærer skal du være til stede på en helt anden måde end i et håndværkerjob, hvor du kan samarbejde om tingene og godt kan holde frokostpause. Det giver kvinderne nogle andre former for stress, siger hun til avisen.dk.

    Der er dog få undtagelser. Når man ser på, hvem der var på kontanthjælp sidste år, var lidt over halvdelen mænd. Blandt dem, der modtog integrationsydelse, var der også flere mænd.

    /ritzau/