Efter brutalt knivstikkeri: 21-årig er fortsat i kritisk tilstand


Onsdag aften ved 21-tiden blev en 21-årig mand stukket med kniv.

Han blev stukket ned på gaden i det sydlige Aalborg.

Nordjyllands Politi afsendte straks et større antal patruljer frem til stedet.

På gerningsstedet kunne patruljerne konstatere, at en 21-årig mand var blevet ramt af knivstik.

Den unge mand kom hurtigt under behandling af en tilkaldt ambulance, og offeret er transporteret til sygehuset med henblik på yderligere behandling for sine skader.

Torsdag formiddag meddeler politiet, at den 21-årige fortsat er i kritisk tilstand.

De pårørende er underrettet.

Politiet oplyser, at de har efterforsket knivstikkeriet intenst hele natten.

”Vores efterforskningsskridt i sagen har givet os et grundlag for at rette mistanken mod en eller flere personer. Nærmere kan jeg dog ikke – af hensynet til vores efterforskning – komme det på nuværende tidspunkt,” lyder det fra vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Niels Kronborg, der dog opfordrer gerningsmanden til at melde sig til politiet.

Vicepolitiinspektøren kalder det for fuldstændigt uacceptabelt med knivstikkeri i det offentlige rum.

”Vi skal have efterforsket den her sag til bunds, så vi kan få stillet den eller de ansvarlige til ansvar for deres alvorlige forbrydelse.”

Vidner søges fortsat
Nordjyllands Politi har allerede, i forbindelse med efterlysningerne i offentligheden i går aftes, modtaget forskellige oplysninger fra flere vidner og borgere, men man ønsker fortsat at høre fra vidner til overfaldet eller andre, der har viden af betydning for sagen. Det kan eksempelvis være nogen, der har set noget før, under eller efter knivoverfaldet.

”Flere borgere har henvendt sig med informationer til os. Dem er vi meget glade for, da de er et vigtigt bidrag til vores efterforskning. Det vil jeg gerne sige tak for,” lyder det fra Niels Kronborg, der dog opfordrer til, at flere vidner, eller andre med oplysninger i sagen, henvender sig:

”Ring til os på telefon 114. Vi er nemlig lige nu, som en del af vores efterforskningsarbejde, i gang med stykke et hændelsesforløb sammen – og derfor har vi brug for så mange oplysninger som muligt, og selv mindre observationer kan have stor betydning for os og vores arbejde. Så: Ring hellere til os en gang for meget end en for lidt.”

Motiv skal afdækkes
Politiet kan ikke i øjeblikket udtale sig nærmere omkring motivet eller andre omstændigheder omkring overfaldet.

”Vi efterforsker stadig på højtryk – og vi har i den forbindelse mange tråde, der skal reddes ud og spor, der skal forfølges, før vi kan komme et præcist hændelsesforløb nærmere – og hvad der i øvrigt ligger til grund for forbrydelsen,” siger efterforskningslederen.