Dømt for hash: Besad også skarpladt revolver


Arkivfoto


To kvinder og to mænd har i dag fået fængselsdomme i en sag om omfattende indsmugling af hash fra Tyskland til Danmark.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har tirsdag fået fire personer idømt fængselsstraffe i en omfattende sag om hash-smugling.

Det er sket ved Retten i Esbjerg, hvor de fire personer, to mænd og to kvinder, hver især tilstod over for en dommer, at de havde deltaget i indsmugling af større mængder hash over grænsen fra Tyskland til Danmark.

De nu dømte tilstod i retten, at de i nogle tilfælde arbejdede sammen om hashsmuglingen, mens de i andre tilfælde fik de euforiserende stoffer over landegrænsen i ledtog med andre personer, der fortsat er varetægtsfængslet i sagen.

En kvinde på 28 år blev dømt for indsmugling af 2.392 kilo hash, mens en anden kvinde på 48 år blev dømt for indsmugling af 1.050 kilo hash.

Begge kvinder blev også dømt for at have forsøgt indsmugling af 363 kilo hash fra Spanien.

En mand på 24 år blev dømt for indsmugling af 1.142 kilo hash, mens en mand på 53 år blev dømt for indsmugling af 150 kilo hash.

Den 53-årige blev derudover dømt for besiddelse af våben, herunder en skarpladt revolver, en pistol og en riffel, samt ammunition.

Straffene fordelte sig således:

Mand 53 år: To års fængsel.

Kvinde 48 år: Fire års fængsel.

Kvinde 28 år: Fem år og seks måneders fængsel.

Mand 24 år: Fire års fængsel.

De fire blev sammen med syv andre, der fortsat er varetægtsfængslede, sigtet efter en anholdelsesaktion i september 2023. Én person er allerede dømt i sagen.

Specialanklager i NSK, Morten Rasmussen, siger:

”I sagen her har efterforskningen blotlagt et organiseret narkotikanetværk, hvor der har været en klar struktur og rollefordeling. Der har været tale om indsmugling af store mængder hash fra Tyskland, der på systematisk vis er blevet distribueret til blandt andet Christiania. Det er klart, at der er tale om en alvorlig sag, og derfor er jeg godt tilfreds med, at retten i dag har udmålt nogle markante straffe.”