Kollegie-kokain: Ung kvinde idømt fængsel i seks år


Arkivfoto


En kvinde er blevet straffet med fængselsdom og udvisning af Danmark for at hjælpe sin samlever med at opbevare kokain.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har fået en 25-årig kvinde idømt seks års fængsel for medvirken til opbevaring af kokain.

Det er sket mandag ved Retten i Glostrup, hvor den 25-årige blev fundet skyldig i at have hjulpet sin samlever med at gemme ca. 10 kilo kokain.

Samleveren er tiltalt i samme sagskompleks.

Retten fandt det bevist, at den dømte var vidende om og accepterede, at kokainen blev opbevaret i hjemmet på et kollegieværelse i Søborg fra 27. september 2022 til 12. oktober 2022.

Foruden at skjule kokainen på adressen hjalp den dømte også med at skaffe poser til kokainen samt at optælle fortjenesten fra narkotikahandlen.

En efterforskning af netværket bag kokainhandlen medførte blandt andet en ransagning af kollegieværelset.
Her fandt og beslaglagde politiet ca. ni kilo kokain, hvorefter den nu dømte blev sigtet i sagen og siden varetægtsfængslet.

Anklager ved NSK, Mathias Vestergaard Andersen, siger:

”Sagen her understreger, at når du accepterer, at din samlever opbevarer kokain i jeres hjem, så gør du dig skyldig i besiddelse af narkotika. Man kan ikke undskylde sig med, at stoffet ikke tilhørte en selv. Den markante fængselsdom viser, at retten er enig med anklagemyndigheden i, at der er tale om en særdeles alvorlig forbrydelse, uagtet at kokainen er opbevaret for en anden.”

Den 25-årige blev udvist af Danmark med indrejse forbud i ni år.

Der er med dagens afgørelse afsagt otte domme i sagskomplekset. Seks personer er fortsat varetægtsfængslede.

Den 25-årige har udbedt sig betænkningstid.