Hård narkodom: 60-årig bliver sendt bag tremmer i 16 år


Arkivfoto.


En 60-årig mand fra København blev tirsdag ved Retten i Sønderborg idømt 16 års fængsel.

Han blev dømt for indsmugling af 500 kilo ketamin og forsøg på indsmugling af yderligere 200 kilo af det hårde narkotiske stof.

Når det gælder farlighed, kan stoffet sammenlignes med ecstasy, oplyser politiet.

Den 60-årige ankede dommen til frifindelse.

En 33-årig mand, der også var tiltalt i sagen, blev frifundet.

De mange kilo ketamin blev i perioden mellem februar og august 2022 transporteret fra et toldlager i Tyskland til et toldlager hos en speditionsvirksomhed i Sønderjylland.

Transporten skete under dække af, at stoffet var handlet lovligt og skulle eksporteres videre.

Retten fandt det imidlertid bevist, at planen var at bytte ketaminen ud med industriproduktet soda ash på lageret og hælde ketaminen i poser, der var deklareret med soda ash.

Speditionsvirksomheden fattede mistanke til godset og fragtdokumenterne og kontaktede Lægemiddelstyrelsen, der foretog anmeldelse til politiet.

Efterforskningen førte til anholdelsen af de to personer, der blev anholdt i august 2022 og har været varetægtsfængslet frem til retssagen.

Den 60-årige er fortsat varetægtsfængslet. Han ankede dommen til frifindelse.

Sagen har været efterforsket af Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) i Padborg.

Anklager Pernille Heiss fra anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi understreger, at hun er tilfreds med dommen på 16 års fængsel til den 60-årige.

– Retten har i forbindelse med straffastsættelsen lagt vægt på, at der har været tale om organiseret international narkosmugling. Retten signalerer med dommen, at der ses med stor alvor på indsmugling af narkotika, pointerer hun.