Indrømmede alt: 38-årig får hård narko-dom i retten


Arkivfoto


En 38-årig mand fra Fyn er dømt for at indsmugle store mængder heroin, kokain, amfetamin og hash.

Manden tilstod alle forhold.

Tilståelsessagen fandt sted ved Retten i Randers og den 38-årige fik 15 års fængsel.

Den 38-årige erkendte i retten, at han i seks tilfælde fra foråret 2020 til december 2020 sammen med flere medgerningsmænd stod bag indsmuglingen af sammenlagt 148 kg amfetamin, 12 kg kokain, tre kg brun heroin og 57,5 kg hash, hvoraf knap halvdelen af amfetaminen blev overleveret på Djursland.

Indsmuglingerne blev arrangeret på de krypterede kommunikationsnetværk SKY ECC og EncroChat, mens den 38-årige afsonede en straf for lignende kriminalitet.

Manden erkendte desuden at han i tre tilfælde havde været i besiddelse af i alt fire kg kokain i henholdsvis Odense og København, i forbindelse med at han forlod den udslusningspension, hvor han afsonede.

Den nu dømte blev anholdt den 30. august 2023 i Malaga, og blev siden udleveret til Danmark, og har siden siddet varetægtsfængslet frem til dommen.

Specialanklager hos NSK, Lise Hebsgaard, siger:

”Jeg er tilfreds med, at manden nu er blevet dømt, til trods for at han udrejste fra Danmark for at undgå strafforfølgelse. Dommeren valgte at skærpe straffen, fordi forholdene er begået under afsoning af en dom for ligeartet kriminalitet, og det var netop dét, jeg argumenterede for i retten, så det er jeg naturligvis også tilfreds med.”

Som en del af dommen blev der konfiskeret 1.800.000 kroner, som stammer fra salg af narkotika.