32-årig sigtet for bortførelse forlænger frivilligt sin fængsling


  Arkivfoto

  Den 32-årige mand, som er sigtet for bortførelsen af en 13-årig pige i Kirkerup på Sjælland, forlænger frivilligt sin varetægtsfængsling.

  Det oplyser Karina Skou, som er den 32-åriges forsvarsadvokat, til Ritzau.

  – Fristen på torsdag bliver frivillig, lyder det.

  Hvis ikke manden havde forlænget frivilligt, ville han skulle have mødt i Retten i Næstved torsdag. Her skulle en dommer i givet fald have taget stilling til, om han fortsat skulle sidde varetægtsfængslet.

  Den 32-årige mand blev varetægtsfængslet 17. april i sagen om bortførelsen, som han erkender sig delvist skyldig i.

  Efter mandens varetægtsfængsling har Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi også sigtet ham i sagen om drabet på 17-årige Emilie Meng, og en sag hvor en 15-årig pige blev overfaldet og truet med kniv.

  Karina Skou har tidligere oplyst, at hendes klient nægter sig skyldig i de nye sigtelser.

  Men det stod allerede klart, at selv hvis den 32-årige skulle møde i retten 11. maj, ville en dommer ikke skulle vurdere, om der var grundlag for at fængsle ham i de to nye sager.

  Det har Susanne Bluhm, som er specialanklager ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, tidligere oplyst.

  Hun har ikke ønsket at uddybe, hvorfor anklagemyndigheden ikke på nuværende tidspunkt vil have prøvet mistanken mod den 32-årige i de to sager.

  Den 32-årige mand blev anholdt 16. april og sigtet for at have bortført og begået overgreb mod en 13-årig pige. Da manden blev anholdt, havde den 13-årige pige været savnet i mere end et døgn.

  Dagen efter blev han varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør ved Retten i Næstved.

  /ritzau/