Virkede nervøs: Sidste stop som storpusher blev på McDonald’s


Arkivfoto.


Retten i Lyngby har tirsdag idømt en 50-årig mand fra Birkerød syv år og seks måneders fængsel.

Manden er dømt for at sælge og være i besiddelse af syv kg kokain og to kg MDMA.

Manden tilstod samtlige forhold i retten.

Den dømte var en del af et større netværk, der har benyttet krypterede telefoner, også kendt som”sky-telefoner.”

Sky-telefonerne blev brugt til salg af store mængder narkotika i Nordsjælland.

– Det er første gang, at vi i Nordsjælland får dom i en sag, som bygger på bevismateriale fra sky-telefoner. Det materiale har været afgørende for, at vi har kunne knytte manden til det omfattende salg og netværk, siger anklagerfuldmægtig Marcus Nymand fra Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi.

Sagen fik sin opstart den 30. september 2021, da en patrulje fra Nordsjællands Politi rutinemæssigt kørte ind på parkeringspladsen til McDonald’s i Birkerød.

På parkeringspladsen holdt to biler parkeret side om side med nedrullede vinduer.

Da politiet tog kontakt til den nu dømte mand, blev han skønnet påvirket og nervøs, hvorfor patruljen visiterede ham og ransagede hans bil.

Der blev i den forbindelse fundet ca. 100 gram kokain og et større kontantbeløb.

Ved en efterfølgende ransagning af mandens bopæl, blev der blev fundet over et kg kokain samt mere end 150.000 kroner i kontanter, som viste sig at stamme fra salg af narkotika, ligesom der blev fundet et regnskab for salget.

Manden blev derpå anholdt, og dagen efter blev han fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet, hvilket han har været under hele sagens efterforskning.

– Jeg er yderst tilfreds med at retten fulgte min påstand. Der er tale om en alvorlig sag, hvor en omfattende efterforskning med internationalt samarbejde har været med til at afdække alvorlig narkotikakriminalitet begået i Nordsjælland, siger Marcus Nymand.