Kørte på fortov og overfor rødt: 19-årig i vanvidsflugt på stjålen motorcykel


Arkivfoto.


En 19-årig mand er fredag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus.

Han er sigtet for flere gange at have bragt andres liv og førlighed i fare, da han torsdag forsøgte at køre fra politiet på en stjålet motorcykel.

Eftersættelsen begyndte, da en patrulje torsdag lidt før kl. 15.50 ville standse en motorcykel med en fører og en passager.

Det sket på Sigridsvej i Brabrand.

Passageren hoppede hurtigt af motorcyklen, mens den 19-årige fører fortsatte og kørte med meget høje hastigheder ad forskellige veje i det vestlige Aarhus.

Flere gange under eftersættelsen blev han målt til at køre mere end dobbelt så stærkt end tilladt – bl.a. på Gudrunsvej, hvor den tilladte hastighed er 50 km/t.

Undervejs kørte den 19-årige op på fortovet og over for rødt lys, og flere trafikanter måtte undvige for ikke at blive ramt af motorcyklen.

Ved krydset Nordre Ringgade/Randersvej ramte motorcyklisten ind i en varevogn og væltede. Han fortsatte flugten til fods, men en betjent fik løbet ham op og anholdt ham.

Grundet de høje hastigheder og den hasarderede kørsel vurderer politiet, at der var tale om vanvidskørsel. Da motorcyklen viste sig at være stjålet fra en adresse i Aarhus C, blev den dog ikke beslaglagt.

Den 19-årige sigtes for at have bragt andres liv og førlighed i fare, for tyveri, for ikke at efterkomme politiets anvisninger og for adskillige færdselsovertrædelser.