Alt du skal vide om ulykkesforsikringer


Dette indhold er sponsoreret


Man håber, det aldrig sker. Men til den dag, man får en tandskade eller brækker foden til fodbold, er det en god idé at være dækket ind. For hvis man kommer ud for en ulykke, som giver mén mange måneder efter, kan man få erstatning, hvis man har en ulykkesforsikring. Denne artikel gennemgår ulykkeforsikringer og svarer på, hvad en ulykkesforsikring dækker, og hvorfor det er en god ide at have en.

Hvad en ulykkesforsikring dækker
Som udgangspunkt giver en ulykkesforsikring en erstatning, hvis du har fået varie mén efter en ulykke. Derfor skal du også kunne bevise, at ulykkestilfældet er skyld i eller kan forklare skaden. Forsikringen dækker ikke kun erstatninger, men også transport fra ulykkesstedet samt psykologisk krisehjælp.

Forsikringen kan bl.a. dække omkostningerne, hvis du har skadet dine tænder ved et fald. Det kan også være, du har været ude for en ulykke og har brug for en behandling hos en fysioterapeut i månederne efter. Her vil forsikringen også kunne dække. En ulykkesforsikring er derfor den bedste måde til at beskytte dig selv for store regninger i fremtiden.

Hvad ulykkesforsikringer ikke dækker
Hvis du vælger at få behandlinger på et privathospital, hvis du bliver syg, så kan ulykkesforsikringen ikke dække det. I dét tilfælde ville du skulle anskaffe dig en sundhedsforsikring i stedet.

Ulykkesforsikringer dækker heller ikke i disse tilfælde:
Hvis du er påvirket af alkohol eller stoffer
Hvis ulykken skyldes sygdom
Hvis du dyrker farlig sport – både amatør og professionel

Farlig sport bliver i denne sammenhæng betragtes som sport, hvor man udsætter sig selv for unødigt risiko, f.eks. motorsport, kampsport, luftsport og visse former for vandsport.

Forsikringer er som altid forskellige, og derfor er det altid en god idé at sætte sig ind i lige præcis de felter, som din kommende forsikring vil dække. Og netop derfor vælger nogle at supplere deres ulykkesforsikring med f.eks. en sundhedsforsikring.

Hvor meget en ulykkesforsikring kan dække
Størrelsen af erstatningen kan variere meget, da det afhænger af ens forsikringssum. En forsikringssum er det beløb, man får udbetalt som erstatning, hvis man får varige mén efter en ulykke. Det kan være behandlinger hos tandlæge eller fysioterapeut, men også forvridninger i kroppen. Ofte vil forsikringssummen være på en halv til én million kroner.

Erstatningen vil være bestemt ud fra forsikringssummen og den såkaldte ménprocent. Har man en forsikringssum på en million kroner og en ménprocent på 5, vil man få udbetalt 50.000 kroner. Inden du køber en ulykkesforsikring er det altså værd at overveje, hvor stor din forsikringssum skal være – hvilket vil afspejle sig i prisen på din forsikring.

Typer af ulykkesforsikringer
Der er forskel på de forskellige ulykkesforsikringer, som bl.a. afhænger af formål. Man kan tegne en fritids- eller en heltidsulykkesforsikring, hvor sidstnævnte dækker hele døgnet. Har man børn, kan man også tegne en børneulykkesforsikring, som bl.a. dækker behandlinger for varige mén hos barnet.

Har man et køretøj, kan en autoulykkeforsikring dække, hvis man som fører eller passager kommer til skade i forbindelse med et biluheld. En ulykke kommer sjældent alene, og derfor er en ulykkesforsikring altid en god idé, hvis man er bilejer.