Danskernes datingliv er for evigt forandret


Dette er sponsoreret indhold.


Internettet har revolutioneret vores verden, og vi kommer nok aldrig til at vende tilbage igen. Det gælder også for danskernes datingliv, som har gennemgået en rivende forandring i løbet af de senere år.

Kærligheden er gammel, og kærligheden er ny. Derfor går dating nok heller aldrig af mode. Ikke desto mindre har datingens format ændret sig betydeligt i løbet af de seneste årtier, ikke mindst med internettets transformation af vores samfund.

I 2023 foregår en stor del af datingen således via de online platforme. Danskerne swiper løs på de mange apps og møder nye potentielle kærlighedsemner langt oftere end før.

Det har aldrig været nemmere eller hurtigere at date
Man kan næppe sammenligne datingen af i dag med datingen for bare 20 år siden. Hvor man før var nødsaget til at møde mennesker i den fysiske virkelighed – fx på arbejdet eller i foreningen – har man i dag langt flere muligheder, ikke mindst online.

Her er det i princippet både nemt og hurtigt at finde et potentielt match. Det eneste, det kræver, er, at man lader tommelfingeren køre hen over skærmen for at swipe ja og nej. Er man heldig at få et match, er det bare at sætte en date op og komme afsted.

Mulighederne er altså i dén grad blevet udvidet, når det kommer til at møde nye mennesker. Og det gælder faktisk ikke kun i en romantisk kontekst. I dag finder man således også en del online platforme, som er fremstillet til at finde venner.

Den eneste ene eller én eneste aften?
I 2023 er det svært at forestille sig en verden uden internet. Vi bruger nettet til stort set alt lige fra opskriften til aftensmaden til læsning af nyheder, streaming af film og research på alverdens emner. Og så bruger vi naturligvis nettet til at møde potentielle matches i romantiske sammenhænge.

Her er det muligt at finde enhver type af date. Nogle finder den eneste ene på de online dating-platforme, og første date ender ud i det helt store bryllup. Andre foretrækker de mere flygtige møder og at lære forskellige mennesker at kende. Der er kort sagt noget for enhver smag.

Uanset om du er til en helt uskyldig date, a la en gåtur i parken eller en kaffe på den lokale café, eller om du er til et mere sensuelt møde, kan du finde det online. Her finder du ikke bare dates i enhver afskygning, du kan også finde escort piger og lignende frække aftaler.

Ja, faktisk er der ikke nogen grænser for, hvad du kan finde på nettet, og hvad du kan bruge internettet til i dag. Og dermed har danskernes datingvaner også ændret sig drastisk.