Politiet tager Audi fra 19-årig efter vanvittig fart på landevej


  Arkivfoto


  En 19-årig mand blev lørdag eftermiddag målt til at køre 172 kilometer i timen på en landevej ved Brenderup, hvor man må køre 80.

  Det oplyser Fyns Politi på Twitter.

  Bilens hastighed blev målt af en ATK-bil på Bubbelvej, som løber mellem motorvej E20 og Brenderup på Vestfyn.

  Vagtchef Kenneth Taanquist fra Fyns Politi fortæller, at politiet fandt frem til bilisten efter et par timer på hans hjemmeadresse i Jylland.

  – Vi modtager registreringsnummeret på den pågældende bil fra personalet i ATK-bilen, hvorefter vi begynder at lede efter føreren i vores registre. Og så finder vi frem til ham efter et par timer, siger Kenneth Taanquist.

  ATK står for “automatisk trafikkontrol”. Hastighedskontrollen foretages af politiets mobile fotovogne eller stærekasser.

  Den 19-årige bilist fik på stedet inddraget sit kørekort og beslaglagt den nyere Audi, som han kørte i, efter reglerne om vanvidskørsel.

  Der er ifølge politiet tale om vanvidskørsel på grund af den alt for høje fart.

  Det betegnes blandt andet som vanvidskørsel, hvis man overskrider hastighedsgrænsen med mere end 100 procent ved kørsel over 100 kilometer i timen.

  Og i tilfælde af vanvidskørsel har politiet mulighed for at beslaglægge den bil, der er blevet kørt i, med henblik på, at den efterfølgende konfiskeres af staten.

  /ritzau/