Grov vold i fodlænke: Tog kvælertag på kæreste og kastede hende ind i skab


Arkivfoto


En 35-årig mand er idømt halvandet års fængsel for grov vold mod sin kæreste.

Overfaldet fandt sted, mens han afsonede en dom iført fodlænke.

Det skete den 13. oktober i parrets lejlighed i Randers C.

Det var så voldsomt, at det blev kategoriseret som vold af særlig brutal eller farlig karakter – også kendt som grov vold.

Blandt andet tog den 35-årige kvælertag på sin 25-årige kæreste, så hun kortvarigt besvimede.

Dertil slog og sparkede han hende adskillige gange i ansigtet og på kroppen og kastede hende ind i et skab.

Nogle beboere i området hørte larm fra lejligheden og tilkaldte politiet, og da patruljen kom frem, traf de den 25-årige kvinde på gaden.

Hun havde flere skader på krop og ansigt og blev kørt til behandling på hospitalet. Den 35-årige blev anholdt i lejligheden og dagen efter varetægtsfængslet.

Havde flere tidligere straffe for vold

I sidste uge blev han så idømt halvandet års fængsel for overfaldet.

”Det var særligt skærpende, at den 35-årig havde flere forstraffe for vold, og at han begik ny kriminalitet, mens han havde fodlænke på. Det kunne ikke påvises, at kvinden havde været i livsfare, men det var et voldsomt og farligt overfald, og det havde selvfølgelig også indvirkning på straffen, ” siger specialanklager Jakob Beyer.

Ud over grov vold blev den 35-årige også dømt for besiddelse af dopingpræparater med henblik på videroverdragelse, da politiet i lejligheden fandt adskillige ulovlige dopingmidler.

Den 35-årige erkendte dele af tiltalen, men mente ikke, at overfaldet havde været så voldsomt, som beskrevet i anklageskriftet.

Han modtog dommen.