Mand udvises for voldtægt hvor pige trak samtykke tilbage


  Arkivfoto


  En 30-årig mand idømmes tre års fængsel og udvisning til Somalia i en sag om blandt andet voldtægt.

  Det skriver Retten i Lyngby på sin hjemmeside.

  Manden og den dengang 16-årige pige havde fået kontakt til hinanden via en datingapp, og de aftalte at mødtes i pigens hjem i Lyngby.

  Her havde de samleje, hvilket begge parter indvilgede i, men undervejs sagde pigen stop, fordi det gjorde ondt.

  Selv om pigen trak sit samtykke tilbage, fortsatte manden den seksuelle handling, og det gjorde, at der var tale om voldtægt. Senere slog manden den 16-årige i hovedet flere gange, og han tvang hende til at udføre oralsex.

  Da teenageren forsøgte at flygte, tog manden fat om pigens hals og truede med at slå hende ihjel. Efter tumult lykkedes det den 16-årige at slå fra sig og flygte nøgen fra stedet.

  Retten har i sin afgørelse lagt pigens forklaring til grund. Den var støttet af blandt andet hendes flugt fra boligen, billeder af hendes skader og forklaringen om tumult.

  Mandens forklaring, der på punkter var skiftende, blev tilsidesat, skriver retten.

  Den i dag 30-årige mand blev anholdt i pigens lejlighed. I den forbindelse truede manden betjentene med vold, og han hånede eller fornærmede tre politifolk med diverse skældsord.

  Samlet har retten vurderet, at det skal koste manden en straf på tre års fængsel. Manden har boet i Danmark, siden har var seks år, og med dommen udvises han til Somalia med et forbud mod at rejse ind i Danmark i seks år.

  En længere udvisning end det ville med sikkerhed være i strid med Danmarks internationale forpligtelser, har retten noteret.

  Pigen er tilkendt en godtgørelse på 100.000 kroner i sagen.

  Manden blev fængslet efter retsmødet. Han har anket dommen til landsretten med påstand om frifindelse.

  /ritzau/