Indbrudstyve fik jackpot: En halv millioner i kontanter og 700 gram kokain


Arkivfoto


To mænd er fredag blevet dømt for at stjæle kokain og stort kontantbeløb fra en nu dømt kvinde

Mændene stjal 700 gram kokain.

Desuden stjal de et kontantbeløb på 500.000 kroner fra kvinden, der var i det kriminelle miljø.

De to mænd på 28 og 29 år begik den 11. marts 2022 indbrud på hendes adresse i Brønshøj

Her fandt de kokainen og kontanterne.

Mændene erkendte forholdet i retten og erkendte desuden, at de efterfølgende opbevarede kokainen med henblik på videredistribution af stoffet.

Det var en efterforskning af kvinden, der ledte politiet på sporet af de to mænd

Her fik politiet blandt andet gennem en række fysiske beviser en stærk mistanke om, at de to mænd havde begået indbrud i kvindens hjem.

NSK iværksatte derfor en målrettet efterforskning mod mændene, der bevirkede, at politiet kort efter, den 23. marts 2022, kunne anholde de to mænd.

”Nogle gange kaster NSK’s efterforskninger noget uventet af sig. I denne sag blev politiet opmærksomme på et indbrudstyveri begået internt i det kriminelle miljø, og som derfor ikke blev anmeldt. Nu har politiets opfølgende efterforskning ført til, at to personer, som ellers ikke var i politiets søgelys, er blevet idømt nogle ganske hårde straffe”, siger anklagerfuldmægtig Laura Wiggers.

I december 2022 fik NSK desuden idømt kvinden en behandlingsdom for at have modtaget, opbevaret og videredistribueret adskillige leverancer af kokain særligt i Københavnsområdet.

Den 28-årige mand blev idømt tre års fængsel, mens den 29-årige mand, der er afghansk statsborger, blev idømt tre og et halvt års fængsel og udvises af Danmark med indrejseforbud i 12 år.

Begge mænd har siddet varetægtsfængslet siden 24. marts 2022.