51-årig fængslet i sag om dødfunden kvinde i Roskilde


En 51-årig mand, som er sigtet for at voldtage den 23-årige kvinde, som torsdag morgen blev fundet død i sin lejlighed i Roskilde, er blevet varetægtsfængslet frem til 9. februar.

Det oplyser Henrik Olesen, som er vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi, tidligt natten til fredag.

Manden var i grundlovsforhør torsdag aften, hvor sigtelsen blev læst op for ham og politiet begærede at kunne beholde ham i dets varetægt, mens sagen bliver efterforsket.

De nærmere detaljer om sagen forbliver dog indtil videre skjulte, idet dommeren valgte at følge anklagerens begæring om at holde retsmødet for lukkede døre.

Anklageren gav ingen konkrete grunde til, at dørene skulle lukkes, men nævnte blot, at efterforskningen er på et indledende stadie, og at der skal foretages yderligere efterforskning og afhøres vidner.

Det er generelt småt med offentlige oplysninger om, hvordan den 23-årige kvinde mistede livet.

Midt- og Vestsjællands Politi har tidligere torsdag oplyst, at dødsårsagen endnu ikke er fastslået. Ifølge sigtelsen var kvinden påvirket af stoffer, alkohol eller lignende op til sin død.

Enkelte oplysninger, som kom frem under retsmødet, kunne indikere, at manden og kvinden kendte hinanden, men manden er ikke sigtet for at have haft noget med kvindens død at gøre

Dommeren valgte imidlertid at nedlægge et navneforbud, for så vidt angår manden, og i voldtægtssager er offeret automatisk beskyttet af et navneforbud.

Derfor kan det være strafbart at komme nærmere ind på, hvilke oplysninger der er tale om, da det muligvis ville kunne identificere de to.

/ritzau/