Narkohandlere anholdt: Taget med automatriffel, store mængder kontanter og hård narkotika


Arkivfoto


Tre personer er tirsdag anholdt ved en koordineret aktion i Odense og Kolding.

De er sigtet for at have medvirket til handel med store mængder kokain og amfetamin samt besiddelse af våben.

De anholdte er to mænd på 26 og 30 år samt en 28-årig kvinde.

De to mænd er sigtet for at have medvirket til handel med store mængder kokain samt for besiddelse af en automatriffel.

Kvinden er sigtet for handel med store mængder amfetamin.

Ved ransagninger af flere relevante adresser, konfiskerede National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) store mængder hård narkotika og et større pengebeløb.

Anholdelserne er en del af et større sagskompleks om organiseret handel med narkotika, der har tråde til udlandet.

De to mænd fremstilles i grundlovsforhør onsdag d. 25. januar klokken 9:30 ved Retten i Odense med begæring om varetægtsfængsling.

Ledende politiinspektør i NSK, Michael Kjeldgaard, siger:

”Dagens tre anholdelser skal ses som en del af en større og meget omfangsrig efterforskning. De anholdte har efter vores opfattelse medvirket til handel med store mængder hård narkotika og våben. Med dagens aktion og anholdelser har vi sammen med Sydøstjyllands Politi, Fyns Politi og Toldstyrelsen fjernet et centralt led i et organiseret narkotikanetværk med tråde til udlandet.”

Grundlovsforhøret vil blive holdt for lukkede døre. Af hensyn til den videre efterforskning har NSK ikke yderligere kommentarer til sagen.

Fakta om NSK
National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.000 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.

NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger.

NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.

De komplekse kriminalitetsområder, hvor NSK ofte vil have ansvar for sagerne, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.