Vigtigt med et godt årsregnskab


Dette er sponsoreret indhold


Selvom det måske kan virke banalt, at man skal lave et årsregnskab for sin virksomhed, især hvis det er større nationale, og måske endda også internationale, virksomheder, så kan det virke som noget stort og uoverskueligt for mange mindre virksomheder, herunder enmandsvirksomheder eller lignende.

Det kan derfor i nogle, eller måske mange, tilfælde være en lettelse at kunne få noget hjælp udefra til sit årsregnskab. Heldigvis er der hjælp at finde. Du kan nemlig som større eller mindre virksomhed sagtens søge hjælp udefra. Dette kan både være af personer med forstand på regnskab, der kan sætte det op for dig på bedst vis.

Derudover kan det også være en fordel at få det lavet hos en autoriseret revisor, der også har styr på de lovmæssige krav med mere. Vælger du ikke at få det lavet hos en autoriseret revisor, skal det alligevel forbi en revisor, fordi det netop skal godkendes af én, der har styr på, hvad der er op og ned i et årsregnskab, også især i forhold til lovene.

Men du kan også vælge at bruge en løsning som den, Årsregnskabet kan tilbyde. Her får du nemlig mulighed for at få lavet dit årsregnskab nemt og bekvemt, så du ikke skal gøre ret meget selv. De kan også give dig det blåstempel, som er vigtigt at have fra en revisor, når du indberetter dit årsregnskab til Erhvervsstyrelsen og Skat.

Her sender du blot dine oplysninger ind, herunder navnet på virksomheden, CVR nummer og så videre, og så klarer de ærterne for dig.

Vær altid opmærksom på kravene
Der findes en hel del krav til årsregnskabet, som er vigtige at have styr på, når du indberetter dit årsregnskab. Herunder hører blandt andet opstillingen af dit regnskab, så det står, som loven angiver, at det skal, samt at du overholder de frister, der stilles for indberetning af regnskabet, samt indbetalingen af skat for regnskabsåret for virksomheden.

Du kan læse meget mere om, hvad de forskellige krav er, hvad lovgivningen sider, hvad der forventes af dig og din virksomhed, hvordan du indberetter og indbetaler og meget mere på Erhvervsstyrelsens side. Her kan du også læse mere om, hvilken regnskabsklasse din virksomhed befinder sig i, lovene hertil og alt andet, der er god og værd at vide.
Læs guiden, hvis du eksempelvis sælger proteinpulver.

Nogle virksomhedstyper har ikke krav på at skulle indberette et årsregnskab, men det kan alligevel være en god ide, både for virksomhedens overblik, samt interessenter og investorer.