Europæisk politi vælter stor kokainkonge i fælles aktion


  Foto: Europol

  En af de helt store aktører på det europæiske kokainmarked er blevet væltet i en omfattende politiaktion i seks forskellige lande.

  Det skriver politisamarbejdet Europol i en pressemeddelelse.

  49 personer er anholdt i forbindelse med aktionerne. De kommer fra et narkokartel, der angiveligt har stået for cirka en tredjedel af kokainhandlen i Europa. Det beskrives af Europol som et “superkartel”.

  – Denne koordinerede indsats sender et stærkt budskab til kriminelle, der forsøger at undslippe retshåndhævelse, skriver Europol.

  Politiaktionerne er blevet gennemført mellem 8. og 19. november i en række europæiske lande og De Forenede Arabiske Emirater.

  13 personer er blevet anholdt i Spanien, 10 er anholdt i Belgien, og 6 er anholdt i Frankrig. 14 personer fra kartellet blev anholdt i Holland i 2021.

  I De Forenede Arabiske Emirater har man anholdt i alt 6 personer, der beskrives som værende “højtprofilerede mål”.

  Indsatsen har desuden ført til, at over 30 ton kokain er blevet beslaglagt.

  Aktionerne har både været rettet mod narkoringens kommando- og kontrolcenter samt den logistiske infrastruktur til narkosmugling.

  Europol har koordineret indsatsen i løbet af de seneste to år. Her har man ved over 10 forskellige møder lagt en strategi for at vælte kartellet.

  – Denne unikke tilgang til internationalt politisamarbejde har gjort Europol til stedet, hvor vigtige efterretninger samles fra politi i hele verden. Der arbejdes på at bekæmpe de farligste kriminelle netværk, skriver Europol.

  Europol er EU’s agentur for retshåndhævelsessamarbejde. Det blev oprettet i 1999 og har hovedkontor i den hollandske by Haag.

  /ritzau/