Byret vil løfte sløret en smule i Emilie Meng-sag


Arkivfoto


Pressen skal have adgang til en række oplysninger i sagen om den forsvundne teenagepige Emilie Meng. Det har Retten i Næstved besluttet onsdag.

Retten har besluttet, at journalister fra Ritzau, TV2 og BT skal have aktindsigt i en ransagningskendelse i sagen. Kendelsen handler om en ransagning i Korsør mandag i denne uge.

Anklagemyndigheden har protesteret mod udleveringen af kendelsen, men retten mener ikke, at der er grundlag for at holde den hemmelig for offentligheden. Protesten er derfor blevet afvist.

Af rettens afgørelse onsdag fremgår det, at to personer er mistænkt i sagen.

Men hvad mistanken nærmere går ud på, er indtil videre hemmeligt. Det vil fremgå af den kendelse, som der nu er opnået aktindsigt i.

Journalisterne vil få udleveret kendelsen fredag klokken 9.

Emile Meng er ikke set, siden hun forsvandt efter en bytur i Slagelse 10. juli. Siden har politiet flere gange været på en adresse i Korsør. Fire gange er der blevet ransaget på stedet.

Den seneste gang var mandag i denne uge. Politiinspektør Kim Kliver meddelte, at det var “nye oplysninger”, som dannede grundlag for ransagning.

For at kunne ransage lovligt skal politiet have en “rimelig grund” til at mistænke den person, som ransagningen er rettet mod, hedder det i retsplejeloven.

Det er en 68-årig mand på Tårnborgvej i Korsør, som politiet mistænker. Derudover er en anden person mistænkt i sagen, fremgår det af onsdagens afgørelse.

Men hvilken forbrydelse mistanken går på fremgår ikke.

De mest oplagte bestemmelser i straffeloven, som kunne være på tale i sagen, ville være frihedsberøvelse eller manddrab. Men det er ren spekulation.

Hvad mistanken er i sagen, vil dog fremgå af den ransagningskendelse, som altså bliver offentliggjort fredag.

Onsdag eftermiddag siger Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi dog i en pressemeddelelse, at der ikke er nogen grund til at opretholde en mistanke.

– Efter vores omfattende ransagninger på flere adresser på Tårnborgvej i Korsør i mandags er det politiets klare opfattelse, at der ikke længere er grundlag for at opretholde mistanken mod beboerne i de ransagede huse, siger politiinspektør Kim Kliver og fortsætter:

– Men vi kan altså slå fast, at der intet blev fundet af interesse i forhold til Emilie Mengs forsvinden. Derfor henstiller vi, at der tages hensyn til beboerne på de ransagede adresser.

/ritzau/