Prins Joachims børn mister prinsesse- og prinse-titler


  Arkiv fra 2007, dengang familieidyllen angiveligt var intakt, ligeså børnenes prinse- og prinsesse identiteter.


  Fra 1. januar 2023 vil prins Joachims børns titler som prinser og prinsesse til Danmark bortfalde.

  Det har dronning Margrethe besluttet. Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

  De fire kongelige børnebørn kan dog stadig anvende deres adelstitler som grever og komtesse af Monpezat.

  – Prins Joachims efterkommere vil således fremover skulle tiltales som excellencer. Dronningens beslutning ligger i tråd med lignende tilpasninger, som andre kongehuse på forskellig vis har gennemført i de senere år, skriver kongehuset i pressemeddelelsen.

  Dronningens hensigt er ifølge kongehuset at give de fire børnebørn friere rammer til at skabe deres egen tilværelse “uden at være begrænset af de særlige hensyn og forpligtelser, som et formelt tilhørsforhold til kongehuset som institution indebærer”.

  Det drejer sig om børnene Nikolai på 23 år og Felix på 20 år, som prins Joachim har med grevinde Alexandra, samt Henrik på 13 år og Athena på 10 år, som prins Joachim har med prinsesse Marie.

  Selv om de fire kongelige børnebørn mister nogle titler, fastholder de deres pladser i arvefølgen, oplyser kongehuset.

  Men det er alligevel en beslutning, som ifølge B.T. kommer bag på de fire børnebørns forældre – prins Joachim, prinsesse Marie og grevinde Alexandra.

  – Vi er alle uforstående over for beslutningen. Vi er kede af det og i chok. Det her kommer som et lyn fra en klar himmel. Børnene føler sig udstødt. De kan ikke forstå, hvorfor deres identitet tages fra dem, siger grevinde Alexandra til B.T. på vegne af sig selv, prins Joachim og prinsesse Marie.

  /ritzau/