Fodboldspiller skal forblive fængslet i sag om voldtægt


  Arkivfoto

  En professionel fodboldspiller skal fortsat sidde fængslet i en sag om voldtægt.

  Det har en dommer ved Københavns Byret tirsdag afgjort. Det fortæller anklager Emil Gregersen, der mødte for anklagemyndigheden i retsmødet.

  Lørdag den 10. september blev atleten fremstillet i grundlovsforhør, der endte med en fængsling i ti dage.

  Tirsdag er varetægtsfængslingen blevet forlænget med to uger – til tirsdag den 4. oktober.

  Den professionelle fodboldspiller er blandt andet sigtet for voldtægt på et værelse på Hotel Imperial i København i april.

  Der er ifølge sigtelsen tale om andet seksuelt forhold end samleje. Det dækker i dette tilfælde over, at den forurettede angiveligt blev tvunget til at give den sigtede oralsex.

  Flere gange sagde den forurettede ifølge anklagemyndigheden stop og forsøgte i øvrigt at gøre modstand.

  Desuden mener politiet, at manden i juli og i august har krænket to kvinders blufærdighed. I begge tilfælde var der tale om uønskede kys.

  Den professionelle fodboldspiller nægtede sig skyldig ved grundlovsforhøret tidligere på måneden. Han har ikke udtalt sig i forbindelse med tirsdagens retsmøde.

  Politiet er ved at efterforske sagen, og anklageren er gået efter at få fodboldspilleren varetægtsfængslet i fire uger, så efterforskningsskridtene i mellemtiden kan gennemføres.

  Men det vil dommeren alene give politi og anklagemyndighed to uger til og henviser i den forbindelse til “karakteren af efterforskningsskridtene”, fortæller anklageren.

  Hvad det dækker over, vil Emil Gregersen ikke komme nærmere ind på, da retsmødet er foregået for lukkede døre.

  Det vil sige, at offentlighed og presse ikke må følge med, mens det fremlægges, hvad der menes at være af beviser mod den sigtede.

  Atleten har ikke umiddelbart valgt at kære kendelsen om fortsat fængsling til landsretten.

  Der er blevet nedlagt et navneforbud i sagen. Det gør, at spillerens identitet ikke kan beskrives nærmere. Der er også navneforbud for sagens forurettede.

  /ritzau/