Politiet sigter tre Bandidos-rockere for skud i Næstved


Efter flere skudepisoder i Næstved har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fredag eftermiddag anholdt tre personer med forbindelse til Bandidos.

De sættes i forbindelse med skudepisoderne, og to af dem vil blive sigtet for i alt tre drabsforsøg. Den tredje sigtes for ulovlig besiddelse af skydevåben, oplyser politiinspektør Kim Kliver, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

– Jeg ved, hvor utryghedsskabende skyderier er for borgerne i Næstved, og derfor er jeg glad for, at vi i dag har kunnet foretage de første anholdelser i sagen, siger Kim Kliver i en pressemeddelelse.

De tre anholdte ventes fremstillet i grundlovsforhør lørdag, fordi politiet ønsker dem varetægtsfængslet.

Politiet er i gang med en stor og omfattende efterforskning af skudepisoderne, og Kim Kliver venter flere anholdelser.

– Efterforskningen slutter ikke med disse her fremstillinger, siger han og sender et klart signal til de to rockergrupper Satudarah og Bandidos, som ifølge politiet står bag skyderierne.

– Lad mig sige det helt klart til de kriminelle, der har deltaget i disse uacceptable skyderier. Vi fortsætter med stor energi vores målrettede indsats for at finde jer, anholde jer og ikke mindst få jer stillet til ansvar over for en dommer, siger Kim Kliver.

Den seneste skudepisode i Næstved fandt sted torsdag, da der blev skudt mod et hus på Kildemarksvej. To kugler gik gennem et vindue til et værelse, hvor et barn lå og sov. Ingen personer blev dog ramt.

Det var anden gang i løbet af godt en uge, at huset på Kildemarksvej blev beskudt.

To dage forinden var to mænd på 19 og 20 år med relationer til rocker- og bandemiljøet blevet beskudt på samme vej. De to unge blev lettere såret.

I alt har de to stridende bander skudt mod hinanden fem gange på 14 dage alene i Næstved-området.

/ritzau/