Politi stopper 500 bandefolk på vej til at angribe fængsel


Politiet i Honduras har forhindret et større angreb på et af landets fængsler. Hundredvis af personer, som ifølge myndighederne er medlemmer af kriminelle bander, havde planlagt at sætte ild til et fængsel og derefter befri de indsatte.

Men inden de nåede frem til fængslet, greb politiet ind.

Politiet stoppede således fredag 13 busser med flere end 500 bandefolk, familiemedlemmer til indsatte og personer, som var betalt for at deltage i aktionen.

Busserne var på vej mod et af landets bedst sikrede fængsler.

Under ransagningen af busserne fandt politiet mortérgranater, benzindunke, dæk og andre ting, der angiveligt skulle have været brugt til at sætte ild til Ilama-fængslet i den vestlige del af landet.

Honduras er som flere andre lande i Centralamerika plaget af magtfulde gadebander.

Ud over at bekæmpe hinanden for at sikre sig en større bid af narkomarkedet udgør banderne en trussel mod almindelige borgere. Typisk i form af bortførelser, vold og pengeafpresning.

I september blev 37 fremtrædende bandeledere, der bliver anset for at være ekstremt farlige, overført til fængslet i Ilama med helikoptere.

De er nu anbragt i fængslets bedst sikrede celler, som de kun får lov til at forlade en enkelt time hver dag.

Myndighederne siger, at bandelederne blandt andet havde udstukket ordrer om drab og pengeafpresninger fra de fængsler, hvor de tidligere var spærret inde.

/ritzau/AFP