To dømmes for overfald mod fængselsbetjent ved børnehave


To mænd på 27 og 34 år er fredag ved Retten i Glostrup blevet kendt skyldige i at have overfaldet og hånet en fængselsbetjent.

Den 27-årige idømmes fængsel i tre måneder og betinget udvisning af Danmark i to år. Den 34-årige får en fængselsstraf på ti dage.

I anklageskriftet var begge tiltalt for at have overfaldet, spyttet og hånet en fængselsbetjent 5. september i Hedehusene.

Det kom fredag frem i retten, at den 34-årige tidligere har haft en kontrovers med fængselsbetjenten i Vridsløselille Fængsel, hvor den tiltalte afsonede en fængselsstraf.

Her handlede det om, at fængselsbetjenten ikke mente, at den 34-årige levede op til rengøringskravene i fængslet.

Den 27-årige blev fredag ikke dømt for at have kaldt fængselsbetjenten for “luder” og “ludersøn” under skænderiet 5. september, som anklagerne ellers gik på.

Det forhold nægtede den 27-årige da også. Derimod blev den 34-årige kendt skyldig i at have sagt skældsordene, men ikke for fysisk kontakt.

Episoden skete på en parkeringsplads foran en daginstitution, hvor fængselsbetjenten ventede i sin bil, mens konen var inde i børnehaven for at hente parrets børn.

Videoovervågning, der fredag blev afspillet i retten, viste, hvordan den 27-årige stak sin arm ind gennem bilruden.

– Jeg fik et slag, som ramte i højre kindben. Det kom som et chok. Det havde jeg ikke set komme, forklarede den forurettede i retten.

Den 27-årige har forklaret, at han rigtig nok havde armen gennem bilruden, men at han ikke slog fængselsbetjenten.

– Jeg slår ham ikke, hr. anklager. Jeg klapper ham bare, lød det tidligere fredag.

Det var pinligt, og optrinet skulle stoppe. Derfor forsøgte han beroligende at klappe fængselsbetjenten på skulderen, lød forklaringen fra den 27-årige.

Den 27-årige anker byrettens dom, mens den 34-årige accepterer dommen.

/ritzau/