DF vil skabe chokeffekt med tre års fængsel for våben


Næstved, Ishøj, Søborg, Aalborg, Odense, Nørrebro, Østerbro, Emdrup, Fredericia. De seneste uger har der været skyderier over det meste af landet.

Politiet har flere steder oprettet visitationszoner, men der må hårdere midler i brug, mener Dansk Folkeparti.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Normalstraffen for at være i besiddelse af et ulovligt skydevåben skal hæves til tre år, foreslår gruppeformand Peter Skaarup (DF).

– Skyderier rundt omkring i landet er blevet en daglig ting. Det går simpelthen ikke. Vi er nødt til at sikre en øjeblikkelig chokeffekt over for de bander, der giver utryghed, siger han.

Dansk Folkeparti vil fremsætte et beslutningsforslag om stramningen snarest.

Spørgsmål: Hvad får jer til at tro, at det vil skabe en chokeffekt i de kriminelle miljøer, hvor højere straffe som regel bare preller af?

– Hvis vi hæver minimumsstraffen fra et til tre års fængsel, så tror vi, at det vil have en opdragende effekt. Så vil det blive sværere at lokke soldaterne i yderkanten til at gøre det beskidte arbejde for bandelederne.

Peter Skaarup henviser til, at det gav “en øjeblikkelig effekt”, da straffen blev sat op i 2014.

Hos Socialdemokraterne vil retsordfører Trine Bramsen gerne diskutere højere straf. Men det kan ikke alene løse problemerne, pointerer hun. Der er brug for andre tiltag:

– Politiet skal have nye overvågningsredskaber, så de kan holde øje med rocker- og bandegrupperingerne. Vi skal sikre os, at de ikke er mere kriminelle, når de kommer ud af fængslerne, end da de kom ind.

Trine Bramsen efterlyser samtidig, at justitsminister Søren Pind (V) indkalder til de varslede forhandlinger om en ny rocker- og bandepakke.

Den seneste pakke blev indgået i 2014 under SR-regeringen sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, De Konservative og SF. Her blev straffen for besiddelse af skydevåben også skærpet.

Før sommerferien varslede regeringen, at man ønsker at forhandle om en ny bandepakke med Folketingets partier. Pakken skal med justitsministerens ord fokusere på “den hårde kerne” i miljøet.

/ritzau/