Svensker dømt for stenkast mod politiet på Christiania


Uroligheder på Christiania 17. juni 2016. Foto/video: Københavns Politi


En 26-årig svensk statsborger er blevet idømt et år og tre måneders fængsel for at have kastet sten mod politiet under en rydning af Pusher Street på Christiania 17. juni i år.

Manden er desuden blevet udvist med indrejseforbud i 12 år.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Sagen er blot den første i en lang række, som vil blive ført i Københavns Byret frem til sidst i december.

Yderligere 22 personer er nemlig tiltalt for at have deltaget i urolighederne den 17. juni. Flere af dem er varetægtsfængslede.

I Københavns Politi er Steffen Thaaning Steffensen fra Københavns Politis Task Force Pusherstreet tilfreds med dommen.

– Der var flere betjente, der blev sårede den dag. Så vi er selvfølgelig meget tilfredse med, at anklagemyndigheden med afsæt i vores efterforskning har fået overbevist retten om at trække en tydelig streg i sandet.

– Det må og skal ikke være meningen, at politibetjente skal risikere liv og lemmer i udførelsen af deres arbejde, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen.

Dommen mod den svenske statsborger blev afsagt onsdag 12. oktober.

Byretten fandt det bevist, at han havde kastet i alt tre sten mod politiet. Selv havde han erkendt at have kastet to sten.

Desuden blev han dømt for at have tilskyndet andre til lignende overfald, hvor der blev kastet med brosten, mursten og glasflasker.

Ud over fængselsstraf og udvisning til Sverige skal den dømte også betale erstatning til en af de betjente, der kom til skade.

Den 26-årige ankede øjeblikkeligt dommen til landsretten.

Efter rydningen af Pusher Street i juni fandt politiet blandt andet frem til stenkasterne via videooptagelser fra dagen.

/ritzau/