To skuespillere får fængselsstraf for overgreb på drenge


To amatørskuespillere er ved Retten i Svendborg idømt fængsel i henholdsvis fem år og seks måneder og to år og tre måneders fængsel i en sag, der omhandler seksuelle overgreb på flere mindreårige drenge.

En 31-årig mand er kendt skyldig i flest forhold. Retten fandt ham skyldig i adskillige seksuelle krænkelser, såsom anale samlejer og blufærdighedskrænkelse af seks drenge.

– Det er rettens opfattelse, at det er en meget alvorlig sag, og at det også kommer til udtryk i strafudmålingen, siger dommer Anni Brix Olesen.

Oprindeligt var manden tiltalt for at have krænket otte drenge, men den 31-årige blev frifundet for to forhold.

Både 31-årige William Barret og hans 21-årige kæreste, Rune Sebastian Friis Ejsing, har valgt at modtage dommen – de vil med andre ord ikke anke til landsretten.

Den 21-årige er dømt for at have krænket to af drengene. Nogle af gangene er det foregået sammen med den 31-årige.

Under retssagen har begge mænd erkendt seksuelt samkvem med flere af drengene. Den 21-årige har fortalt, at det gavnede deres sexliv at have andre med.

Havde det stået til anklagemyndigheden skulle de to mænd have fået henholdsvis op til ti års fængsel og seks år og seks måneders fængsel.

Anklager Peter Nygaard-Hansen fra Fyns Politi mener nemlig, at begge mænd havde brugt deres fysisk og psykiske overlegenhed til at udføre overgrebene.

Men retten fandt det imidlertid kun bevist, at William Barret brugte sin rolle som voksen til at udnytte en dreng, som havde opbygget fortrolighed til ham gennem chatsamtaler på internettet.

– Retten havde et andet indtryk af, hvad der er fysisk og psykisk overlegenhed, og derfor blev staffen fastsat en del lavere, end jeg havde krævet, siger anklageren.

Retten lægger blandt andet vægt på, at drengene ikke har haft et tæt forhold til de dømte, og at en af dem havde haft en besynderlig adfærd og selv opsøgt de to mænd flere gange.

Drengene blev udsat for de seksuelle overgreb under køreture i en sort varevogn, på stranden i Nyborg, i en cykelkælder og i private hjem i byen.

De var i alderen 9 til 14 år, da overgrebene fandt sted.

Kæresteparret har begge været aktive i det lokale teatermiljø i Nyborg – blandt andet i Nyborg Voldspil, hvor børn også har optrådt.

I Retten i Svendborg frakendes det homoseksuelle par retten til at have med børn at gøre.

/ritzau/