Hollandske myndigheder dropper sag om Pokémon Go


Hollandske myndigheder har droppet at sagsøge selskabet bag den omtalte spil-app Pokémon Go, efter at selskabet har slettet de virtuelle monstre fra en beskyttet strand i det vestlige Holland syd for byen Haag.

Det oplyser en talsmand fra kommunen til nyhedsbureauet AFP tirsdag.

Konflikten er opstået, efter at en stor mængde Pokémon-spillere har udløst en bekymring i byen for de beskyttende klitter omkring strandene.

Det, der er blevet fjernet, er et såkaldt Pokéstop og Pokégym, hvor spillere kan købe tilbehør til deres virtuelle dyr eller træne dem.

Spillet fungerer sådan, at appen bruger satellitbilleder, grafik og smartphonens kameraindstillinger til at sætte monstrene ind i den virkelige verden.

Når man peger hen på en Pokémon, vil den altså være synlig gemmen skærmen på telefonen men ikke i virkeligheden.

Siden spillet blev lanceret i Holland, har tusindvis af Pokémon-spillere jagtet virtuelle monstre på de forblæste strande på landets vestkyst. Her er hundredvis af spillets mest populære monstre blevet fundet og trænet dagligt.

Skaberen af Pokémon Go, Niantic, som i sidste uge oplyste, at firmaet ville tage en retssag, har nu valgt at trække de små monstre væk fra området i stedet.

Byens kommune oplyser, at de følte sig tvunget til at tage sagen for retten, efter at Niantic ikke havde svaret på anmodninger om at flytte monstrene.

Kommunen ønsker at forbyde monstrene i de beskyttede områder på stranden og i byens gader mellem klokken elleve om aftenen og frem til klokken syv om morgenen.

Tidligere har mindesmærker for Hiroshima og Berlin Holocaust fået fjernet de små monstre fra området. Det samme har den tidligere koncentrationslejr Auschwitz – Birkenau i Polen bedt om.

/ritzau/