Sex uden samtykke: 21-årig dømt for voldtægt


Arkivfoto


En 21-årig mand blev torsdag ved Retten i Randers idømt en fængselsstraf på et år og ni måneder for at have voldtaget en 17-årig ung kvinde i en lejlighed i Randers.

Den 17-årige var natten til den 1. april i år i byen med nogle venner, da de mødte den 21-årige, som kendte nogle af vennerne.

Senere tog flere fra gruppen sammen hjem til en lejlighed i Randers, hvor den 21-årige og den 17-årige fik en madras, de begge skulle sove på.

Ifølge den 17-åriges forklaring begyndte den 21-årige at gnubbe sig op ad hende, mens hun lå med ryggen til ham.

Den 17-årige forklarede i retten, at hun rystede på hovedet, da den 21-årige spurgte, om hun havde lyst til sex, men at han alligevel trak trusserne af hende, og at hun stivnede, mens han gennemførte samlejet.

Den 21-årige forklarede derimod, at han mente, at hun med sit kropssprog viste, at hun havde lyst, og at der var tale om frivillig sex.

Vanskelig bevisførelse
”Bevisførelsen i voldtægtssager er ofte meget vanskelig, og det gør sig særligt gældende, når der er tale om samtykkesager. I denne sag var Retten enig med anklagemyndigheden i, at der ikke var samtykke. Retten lagde blandt andet vægt på kvindens forklaring og en efterfølgende chatkorrespondance mellem hende og den 21-årige, ” siger specialanklager Jesper Rubow.

Den 21-årige blev også dømt til at betale en erstatning på 70.000 kroner til den 17-årige. Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen. Han blev varetægtsfængslet, efter dommen var afsagt.