Stærk øl-salg dækker ikke Carlsbergs-nedskrivninger i Rusland


Arkivfoto


Selvom Carlsbergs øl-salg i første halvdel af 2022 er steget stærkt, har det ikke været nok til at redde bundlinjen fra et milliardminus som følge af øl-gigantens exit fra Rusland.

Salget af øl strøg i vejret og anført af mærkerne Tuborg og Carlsberg er omsætningen vokset til 35,4 milliarder kroner i første halvdel af året fra 28,7 milliarder samme periode sidste år.

Derfor har Carlsberg et overskud på de dele af forretningen, som fortsætter, på næsten fire milliarder kroner efter skat.

Men der er også dele af forretningen, som ikke længere skal være en del af Carlsberg. I marts besluttede Carlsbergs, at den ville frasælge sin russiske forretning som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

Det har medført en milliardnedskrivning, da Carlsberg ikke regner med at kunne sælge forretningen til den værdi, den tidligere er vurderet til.

Derfor bliver bundlinjen for første halvdel af 2022 et minus på 4,7 milliarder kroner.

Trods milliardhullet i regnskabet, efter farvellet fra Rusland, har det stærke øl-salg fået Carlsberg til i august at opjustere sine forventningerne til resultatet for i år. Det fastholder bryggeriet.

/ritzau/