Skat indleder klapjagt på Ubers chauffører


Skat har via Holland skaffet tal for 2000 bilister i Danmark, der menes at have tjent tilsammen 56 millioner kroner på at køre for samkørselstjenesten Uber. Nu vil myndigheden gå målrettet efter skattesnyderne.

Det skriver Politiken.

Ubers chauffører er ikke normale lønmodtagere – de kører privat via Ubers app, og de skal derfor selv indberette, hvad de har tjent. Men nu har Skat modtaget oplysninger fra det hollandske skattevæsen.

Holland er hjemsted for Ubers internationale hovedselskab, og det er her, alle oplysninger om kørsler i Europa samles.

Oplysningerne viser, at mere end 2000 danskere har kørt for Uber siden starten i efteråret 2014 – med en samlet indtjening på 56 millioner kroner.

– Langt hovedparten har tjent under 20.000 kroner. Men om man så kun har tjent 10.000 kroner, så ændrer det jo ikke på, at der skal betales skat af beløbet, siger underdirektør i Skat Per Jacobsen til Politiken.

Nu går Skat i gang med det omfattende arbejde med at sammenholde tallene fra Holland med samtlige chaufførers selvangivelser fra 2014 og 2015.

Men allerede nu udsender Per Jacobsen en advarsel til folk, der kører for Uber.

– Det her er et klart signal til de nye Uber-chauffører, der er kommet til i 2016. Lige nu har de en enestående mulighed for at selvangive eller måske endda at ændre forskudsopgørelse, så de kan indbetale pengene løbende. Det kan jeg da kun opfordre til, siger Per Jacobsen til Politiken.

I Uber understreger Carl Edvard Endresen, der er chef i Danmark og Norge, at Uber hele tiden har rådet sine chauffører til at indberette oplysningerne til Skat.

– Vi ønsker jo, at alle i Danmark betaler den skat, de skal, siger han til Politiken.

Det er uklart, om de personer, der ikke har indberettet indtægt fra Uber, vil blive straffet med en bøde.

Det er ifølge Per Jacobsen fra Skat for tidligt at sige. Det afhænger af en konkret vurdering, der for eksempel kommer til at handle om, hvor mange penge den enkelte har tjent.

Den gennemsnitlige Uber-bilist kørte i 2015 for lidt over 2000 kroner om måneden. Men oplysningerne viser også, at 112 mennesker tjente mere end 100.000 kroner på at køre for Uber sidste år.

/ritzau/