Regeringen vil bruge kvart milliard mod parallelsamfund


Regeringen ønsker et opgør med parallelsamfund, siger Inger Støjberg .


Regeringen skærper kampen mod de såkaldte parallelsamfund i Danmark.

Rustet med 250 millioner kroner over fire år skal social kontrol og radikalisering bekæmpes. Det foreslår regeringen torsdag i et oplæg til dette års satspuljeforhandlinger.

Like localeyes.dk på Facebook

– Regeringen ønsker et opgør med parallelsamfund, siger udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Derfor vil regeringen nu sætte markant ind og øremærke 250 millioner kroner til en bred indsats mod social kontrol, radikalisering, religiøs tvang og de øvrige negative tendenser, der præger parallelsamfundene.

– Det skal blandt andet være lettere at få hjælp til at flygte fra undertrykkelse.

Som en del af udspillet foreslår regeringen en exitpakke.

Den skal sørge for omgående hjælp til kvinder, børn og unge, der oplever “stærk social kontrol, vold og anden undertrykkelse.”

– Den undertrykkende adfærd, vi ser i parallelsamfundene, er dybt uacceptabel. Vi skal ikke acceptere, at kvinder ikke kan slippe ud af et voldeligt ægteskab, eller at forældre påtvinger deres børn et indskrænket livssyn og forsøger på at styre deres liv, siger Inger Støjberg.

Samtidig vil regeringen sætte ind over for “den misforståede berøringsangst, hvor lærere, pædagoger, sundhedspersonale og den almindelige borger er tilbageholdende med at gribe ind over for den undertrykkelse, der udspiller sig i parallelsamfundene,” lyder det i pressemeddelelsen.

Forslaget lægger op til forhandlingerne om satspuljemidlerne, der fordeles med finansloven for 2017.

Puljen bruges til indsatser og projekter på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet. Der er således ikke tale om en ny pose penge til indsatsen. Pengene skal i stedet findes fra andre af puljens projekter.

/ritzau/