Visitationer skal bremse optøjer med belgiske fodboldfans


Af frygt for voldelige sammenstød mellem fodboldtilhængere har både Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi valgt at indføre visitationszoner.

Det sker i forbindelse med, at FC København tirsdag aften møder belgiske Club Brugge i Champions League.

I en pressemeddelelse påpeger ledende politiinspektør Peter Dahl fra Københavns Politi, at politiet i den seneste tid har konstateret en optrapning i forholdet mellem tilhængere af Brøndby IF og FC København.

På samme måde har tilhængere af Club Brugge en historik med voldelige optøjer, og det er i den sammenhæng, at visitationszonen skal ses.

– Desværre er der nogle fraktioner blandt tilhængerne, der går mere op i vold og hærværk end fodbold. Vi vil meget gerne forhindre det mindretal i at ødelægge en spændende fodboldaften for de mange fodboldfans, siger Peter Dahl.

Den københavnske visitationszone strækker sig over et relativt stort område omkring Parken.

Zonens ene side udgøres af Nørrebrogade, mens en anden side starter ved Søtorvet og helt til Østbanegade. Herfra går en bue gennem Nordhavn Station, Svanemøllen Station og Ryparken Station og derfra tilbage til Nørrebrogade.

Politiets visitationer planlægges at starte mandag middag og vare frem til onsdag klokken 12.

På den københavnske vestegn gælder visitationszonen også i et stort område omkring Brøndby Stadion mellem Motorring 3, Park Allé, Midtager og Holbækmotorvejen.

I det område gælde visitationszonen fra mandag klokken 16 til onsdag klokken 12, oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

/ritzau/