Ukendte mænd river kameraer ned i Pusher Street


Dette kamera fik kun lov at sidde få timer, før det blev revet ned.


Der gik ikke mange timer lørdag, fra politiet havde hængt overvågningskameraer op på Christiania, før det første kamera igen var revet ned.

Lørdag morgen satte Københavns Politi to kameraer op i Pusher Street, men allerede ved 13.30-tiden var det ene kamera revet ned igen. Og inden der var gået en halv time, røg det næste. Det oplyser Ritzaus reporter på Christiania.

Like localeyes.dk på Facebook

Det første kamera blev revet ned af fire-fem unge mænd, der brugte et langt, tykt tov til formålet. Kameraet er blevet puttet i en sort plastiksæk og er blevet båret væk.

Efter få minutter gentog proceduren sig med kamera nummer to. Det vides ikke, om det var de samme mænd, der fjernede kameraerne.

Dermed gentager historien sig fra fredag, hvor politiet første gang satte overvågningskameraer op i området, hvor christianitterne for kort tid siden fjernede hashboderne.

Fredag tog det også kun få timer, før begge politiets kameraer var fjernet af ukendte gerningsmænd.

Lederen af Taskforce Pusher Street, Dannie Rise, sagde tidligere lørdag:

– Vores kameraer blev pillet ned. Nu har vi sat dem op igen, så må vi se, hvor længe de kan få lov til at blive hængende.

Videoovervågningen på Christiania er midlertidig og skal hjælpe med at komme hashhandlen i fristaden til livs.

– Om det er tre, seks eller 12 måneder er ikke til at sige, men det er en midlertidig foranstaltning, som kun er der så længe, der er hashhandel, sagde Dannie Rise og opfordrede alle til at lade kameraerne være.

Efter at overvågningskameraerne få timer efter var revet ned, blev der tilsyneladende lagt an til igen at sælge hash i Pusher Street.

Nogen har rullet stof ud på jorden, hvor der ligger nogle klumper hash, oplyser Ritzaus udsendte.

Det vides endnu ikke, hvad politiets næste skridt bliver.

Overvågningen på Christiania er blev sat op, efter christianitterne i begyndelsen af september rev hashboderne ned. Det skete som en konsekvens af, at to politibetjente og en civil blev skudt og såret i gaden.

Kameraerne gør op med christianitternes mangeårige bandlysning af kameraer i Pusher Street.

/ritzau/