Christianitter frygter flere overvågningskameraer


Her er kameraerne, som politiet har sat op på Christiania.


Christianitterne tager de nye overvågningskameraer, der fredag er installeret i Pusher Street, med ophøjet ro.

Men effekten af overvågningen er ikke holdbar, og det kan meget vel betyde, at der i fremtiden bliver sat endnu flere kameraer op, mener Ole Lykke, talsmand for Christiania.

– Det kommer jo nok bare til at betyde, at hashhandlen ryger væk fra Pusher Street. Men så ender handlen rundt om hjørnet i stedet for. Det er en skrue uden ende, for så vil politiet nok have endnu flere kameraer, siger han.

Overvågningen sættes op, efter at christianitterne først på måneden rev boderne i Pusher Street ned. Det er en følge af, at to politibetjente og en civil for nylig blev skudt og såret i gaden. Også forbuddet mod at tage billeder blev ophævet.

Fonden Christiania besluttede at imødekomme i alt fire ønsker fra politiet, heriblandt midlertidig overvågning af Pusher Street.

– Svaret fra fonden var jo, at vi hverken ville eller kunne modsætte os politiets ønsker. Det var en beslutning, der byggede på, at politiet ville sætte kameraerne op under alle omstændigheder.

– Vi ville ikke have flere store konfrontationer, så derfor gik vi med til det, siger talsmand Ole Lykke fra Christiania.

/ritzau/