Døgnrapport for Roskilde Festival


Telefoner fundet i sokker
Kl 13.22 får politiet tip om, at der bliver solgt narko fra et telt på campingområdet. Et par politifolk visiterede et serbisk par på stedet. På en 35-årig mand blev der fundet en smule hash og amfetamin mens en 36-årig kvinde havde 2 gram skunk på sig. Patruljen ransagede også parrets telt og fandt to mobiltelefoner skjult i et par sokker samt yderlige en smule hash og amfetamin. Kvinden blev sigtet for ulovlig omgang med hittegods ift de to telefoner, som hun siger, hun har fundet på pladsen.

Kniv hos udlænding
Kl 16.15 tager politiet kontakt til en 47-årig mand fra Rumænien, der var ved at læse ting fra en sækkevogn ind i en varevogn. Manden forklarede, at der var tale om telte, som festivalgæster havde givet til ham. Til gengæld blev der fundet en butterflykniv under førersædet i varevognen. Manden fik en straksbøde for at overtræde våbenloven og blev løsladt igen lørdag morgen.

Vold mod politiet
Kl 20.55 måtte politiet assistere festivalens personale på campingområdet, der stod med en voldsom mand. Manden var dog ikke så nem at få til at falde til ro, og måtte anholdes og lægges i håndjern af politifolkene. Men det lykkedes manden at komme til at bide den ene af betjentene i låret ifm anholdelsen. Der er tale om en 30-årig mand uden fast adresse. Manden sidder lørdag morgen fortsat anholdt og det vil blive vurderet, om han skal fremstilles i grundlovsforhør som sigtet for vold mod politiet.

Bilister kørte for stærkt
På grund af festivalen er der midlertidigt indført en hastighedsbegrænsning på Holbækmotorvejen på 80 km/t på strækningen forbi festivalpladsen. Men igen lørdag var der mange bilister, der ikke overholdt fartgrænserne. ATK-bilen var på stedet i små seks timer og noterede 344 biler for at køre for stærkt. Ud af dem står 46 til et klip i kørekortet og 3 til en betinget frakendelse. Hurtigste bilist kørte 151 km/t.

Truede med kniv
22.25 blev politiet underrettet om, at en 23-årig mand fra Storkøbenhavn var blevet truet med en kniv i en lejr nær Dream City. Da en patrulje kom frem til stedet anholdt man tre svenske statsborgere og på den ene fandt man en springkniv. Manden er nu sigtet for at overtræde våbenlovgivningen. Han blev løsladt igen sammen med en af to andre anholdte. Men den sidste, en 32-årig mand, sidder stadigt anholdt, da politiet skal undersøge, om han kan sættes i forbindelse med et røverilignende forhold på festivalpladsen den 24. juni, hvor to unge blev skubbet til og fik frataget en ramme øl.