Rocker fængslet for vanvidskørsel i København


En 31-årig motorcyklist fra rockergruppen Satudarah bragede lørdag eftermiddag gennem København og trodsede både røde lys og tilladte færdselsretninger.

På den måde udsatte han sine medmennesker for nærliggende fare, mener Københavns Politi. Søndag var han i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet i ni dage.

Like localeyes.dk på Facebook

Han kærede fængslingen til Østre Landsret, oplyser vagtchef Erik Gøtje Larsen, Københavns Politi.

Ifølge anklager Bettina Wøldike var den 31-årige en del af en gruppe rockere, der lørdag var genstand for en større politijagt.

Sidst på eftermiddagen satte politibiler med fuld udrykning efter motorcyklister med Satudarah-rygmærker, der nægtede at stoppe for ordensmagten.

På et tidspunkt spredte motorcyklisterne sig i flere retninger. Ifølge sigtelsen tog den 31-årige flugten via blandt andet Vesterbrogade, Pile Allé og Frederiksberg Runddel.

På sin vej bragede han ifølge politiet mindst fire gange over for rødt. Og da han nåede Ågade, fortsatte han som en anden spøgelsesbilist imod færdselsretningen.

På den baggrund sigtes manden for overtrædelse af straffelovens paragraf 252, der retter sig mod personer, der “af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed”.

– Vi påstår, at han gjorde det i en tilstand, hvor han var påvirket af hash, siger Bettina Wøldike.

Hun oplyser, at manden tidligere er straffet for at have kørt narkokørsel.

Satudarah, der har rødder i Holland, er en forholdsvis ny rockerklub i Danmark.

Senest har gruppen gjort sig bemærket, da liget af en 25-årig mand med tilknytning til Satudarah blev fundet i Vestskoven i Albertslund i starten af september.

To mænd er varetægtsfængslet i drabssagen, hvor ofret blev bisat lørdag middag i Ballerup.


LÆS OGSÅ: Satudarah kan godt blive i klubhus alligevel

/ritzau/