Hætteklædte fodboldfans ville slås på skadestue på hospital


Mellem 25 og 30 fodboldfans stormede søndag ind på Hvidovre Hospital i et forsøg på at komme ind på skadestuen.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi. Ifølge politiet ser der ud til at være tale om et opgør mellem fodboldfans fra Brøndby og FCK.

– En FCK-tilhænger have sammen med en pårørende opsøgt skadestuen for at blive behandlet for en skade. Da han ankommer, bliver han set af tre Brøndby-folk, der også er kommet til skade, og de tilkalder forstærkning, siger vagtchef Kim Madsen, Københavns Vestegns Politi.

Derpå ankom 25-30 fodboldfans i biler. Ifølge politiet begyndte de at tage masker på og løb ind på hospitalet.

– Omkring en 10 stykker forsøgte at overfalde FCK-tilhængeren, men det lykkedes portører og pårørende at trække ham ind i et baglokale, siger Kim Madsen.

Politiet fik lige omkring klokken 15 en anmeldelse om, at der var udbrudt slagsmål på Hvidovre Hospital, og en talstærk politistyrke rykkede ud for at bringe uroen til ophør.

Politiet er i gang med at efterforske episoden, som i vidt omfang er blevet foreviget af videokameraer.

– Det betyder, at vi har navne på en stor del af mændene, siger Kim Madsen.

Politiet er i gang med at kortlægge, hvilken rolle de enkelte deltagere spillede.

De implicerede vil blive sigtet for vold og grov forstyrrelse af den offentlige orden. Alt afhængig af deres rolle vil mændene blive sigtet efter en af paragrafferne, og hovedpersonerne for begge dele.

– Vi ser meget alvorligt på sagen. En skadestue skal være et trygt sted, hvor der skal herske ro og orden, siger Kim Madsen.

Sammenstødet mellem de to grupperinger af fodboldfans fandt sted, selv om Brøndby og FCK ikke mødes søndag.

Begge hold er optaget af kampe mod andre modstandere. Brøndby spiller hjemme mod Viborg, mens FCK spiller ude mod Horsens.

/ritzau/