Politi jagtede Satudarah-rockere igennem København


Foto fra tidligere på dagen, inden begravelsen fandt sted.


En stor politijagt har lørdag sen eftermiddag fundet sted i København.

Politibiler med fuld udrykning satte efter motorcyklister med Satudarah-rygmærker, der nægtede at stoppe for ordensmagten.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

– Det er en gruppe på seks-otte af satudarah-motorcyklister, som vi prøver at bringe til standsning ved en rutinemæssig kontrol. De vil ikke stoppe, siger vagthavende ved Københavns Politi, Erik Gøtje Larsen.

Ifølge ham forsøgte politiet at bringe motorcyklisterne til standsning omkring Åboulevard og Vesterbro, men da de nægter, sætter politiet efter dem.

– Det bevirker, at de spreder sig ud i hele byen. Det starter inde på Vesterbro. Og så kører vi efter dem, siger Erik Gøthe Larsen.

Biljagten skaber en del opmærksomhed i København og foregår på Vesterbrogade og helt ud til området omkring Bispebuen. Men lørdag aften er flere pågrebet.

– Vi har indtil videre fået fat på fire af dem, lyder det fra vagthavende.

Ifølge Erik Gøthe Larsen er de fire bragt til stationen for at få testet, om de er spirituspåvirket eller påvirket af stoffer.

Samtidig er jagten indstillet på de sidste motorcyklister.

– Der er ro på nu, siger Erik Gøtje Larsen.

Satudarah, der har rødder i Holland, er en forholdsvis ny rockerklub i Danmark.

Rockerklubben er involveret i en større verserende konflikt mellem rocker- og bandemiljøerne i Danmark.

Senest har Satudarah gjort sig bemærket, da liget af en 25-årig mand med tilknytning til rockerklubben blev fundet i Vestskoven i Albertslund i starten af september.

To mænd er varetægtsfængslet i drabssagen, hvor politiet formoder, at den 25-årige mand er blevet mishandlet i en lejlighed, inden han blev dræbt.

/ritzau/