23-årig kvinde tæsket ihjel på Fyn

En 23-årig kvinde blev fredag aften slået og sparket så voldsomt på kroppen og i hovedet, at hun lørdag morgen afgik ved døden. Efter alt at dømme står kvindens jævnaldrende kæreste bag forbrydelsen.

Vicepolitiinspektør Henrik Justesen fra Fyns Politi fortæller, at de to i løbet af aftenen havde været oppe at skændes i deres fælles hjem på Søgårdsvej i Svendborg.

Angiveligt var kæresten jaloux, og skænderiet udviklede sig på et tidspunkt voldeligt.

- Det er vold med de bare næver og spark, og hvad man i øvrigt har på sin krop, der kan slå, siger vicepolitiinspektøren.

Efter overfaldet kontaktede manden omkring klokken 01.30 selv en nabo. Han bad vedkommende om at tilkalde politi og ambulance.

- Da vi kommer, står manden ude på gaden og venter. Kvinden er ilde tilredt. Hun bliver kørt til OUH (Odense Universitetshospital, red.), hvor hun afgår ved døden præcis klokken 05 lørdag morgen, siger Henrik Justesen.

I løbet af natten har den 23-årige mand været til afhøring hos politiet. Lørdag eftermiddag blev han stillet for en dommer ved Retten i Odense, der valgte at varetægtsfængsle ham i fire uger.

I retsmødet kom det frem, at manden ikke blot har slået og sparket, men at han ifølge sigtelsen også skal have hoppet på kvindens hoved og nikket hende skaller.

Den sigtede erkender vold med døden til følge, men nægter sig skyldig i manddrab. I retten ønskede han i øvrigt ikke at udtale sig om det skete.

Den 23-årige er ifølge Henrik Justesen kendt af politiet i forvejen. Hvorvidt der tidligere har været problemer med mandens adfærd over for kvinder, ønsker han ikke at oplyse.

Til BT har naboen, som kontaktede politiet, fortalt, at han forsøgte at holde liv i kvinden, indtil ambulanceredderne nåede frem.

- Hun blødte over det hele og kunne ikke trække vejret, så jeg stak en finger i munden på hende for at åbne luftvejen, siger vidnet til avisen.

Naboen beskriver offeret som "en stille og rolig pige", der altid var meget hjælpsom.

Ifølge ham havde den formodede gerningsmand og kvinden kendt hinanden i godt tre måneder.

Kvindens pårørende er underrettet. På mandag vil hun blive obduceret, således at politiet med sikkerhed kan fastslå dødsårsagen.

/ritzau/