Flertal vil ikke prøveløslade rockere per automatik

Rockere og bandemedlemmer skal ikke per automatik prøveløslades, når de har afsonet to tredjedele af deres fængselsstraf.

Det mener Socialdemokraterne. Derfor vil partiet kræve, at de hårde kriminelle skal optjene retten til at blive prøveløsladt, skriver TV2.

Like localeyes.dk på Facebook

- I dag skal der være verserende konflikter, som man formoder ender i ny kriminalitet, før man vælger ikke at prøveløslade.

- Det vil vi gerne vende om, så rockere og bandemedlemmer fremover belønnes for at opføre sig pænt i fængslerne, siger retsordfører Trine Bramsen (S) til TV2.

Ifølge retsordføreren vil det give de indsatte et klart incitament til at opføre sig bedre i fængslerne.

Forslaget bakkes op af både Dansk Folkeparti og De Konservative. Der tegner sig dermed allerede et flertal bag forslaget.

Rockere og bandemedlemmer bør ifølge Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, tilbringe "så lang tid som overhovedet muligt" bag tremmer.

Men der er positive toner i forslaget, siger han til TV2.

Enhedslisten modtager S-forslaget med noget mere skepsis. Retsordfører Rune Lund (Ø) mener, at det er uklart, hvad forslaget indebærer.

Reglerne for prøveløsladelse er i dag, at den dømte som udgangspunkt skal have afsonet to tredjedele af fængselsstraffen, der skal være på mere end tre måneder.

Under prøveløsladelsen er man dog stadig under kontrol af Kriminalforsorgen.

/ritzau/