Uvenskab i fængslet førte til overfald på betjent

Det var en uoverensstemmelse i Vridsløselille Statsfængsel, der førte til, at en fængselsbetjent blev overfaldet af to mænd ved sit barns daginstitution.

Det er kommet frem under et grundlovsforhør ved Retten i Glostrup tirsdag.

Her har en tidligere indsat fortalt, at han var til stede ved institutionen 5. september, hvor han havde en verbal uoverensstemmelse med fængselsbetjenten, som han kendte fra sin tid i fængslet.

Det oplyser Jannik Rasmussen fra Vestegnens Politi, der er anklager i sagen.

- Han erkender, at han var på stedet, og at der var en verbal uoverensstemmelse. Men han nægter, at der har været et voldeligt overfald, siger anklageren og tilføjer, at manden siger, at han var ved daginstitutionen ved et tilfælde.

Den 33-årige mand er tirsdag varetægtsfængslet for overfaldet frem til 21. september. En 27-årig mand sidder også fængslet i sagen.

Fængselsbetjenten blev overfaldet af to mænd 5. september, da han skulle hente sit barn i daginstitutionen Solhøj på Charlotteager 226.

Betjenten blev slået i ansigtet med knyttet næve og spyttet på.

Sammen med sin samlever var han kørt hen til institutionen. Mens hans kone hentede barnet, kom to mænd hen til ham.

De råbte "ludersøn" på tyrkisk, efter at den ene havde slået ham i ansigtet, mens den anden havde spyttet på ham, har Fængselsforbundet tidligere oplyst.

I sidste uge blev den 27-årige mand sigtet for overfaldet og varetægtsfængslet i to uger. Mandag lykkedes det så politiet at anholde den anden formodede gerningsmand.

Fængselsbetjenten kendte begge sigtede og kunne derfor let identificere sine overfaldsmænd. Den ene kendte han fra Vridsløselille Statsfængsel, og den anden fra lokalområdet. De to formodede overfaldsmænd betegnes som venner, oplyser anklageren.

Det verbale uoverensstemmelse mellem fængselsbetjenten og den 33-årige stammer ifølge anklageren fra 2011 eller 2012.

Overfaldet skete, kort tid inden at justitsminister Søren Pind fremlagde et lovforslag om hårdere straffe for overfald på politifolk, fængselsbetjente og andre offentligt ansatte, når de har fri.

Ministeren vil hæve straffen for overfald til op til års fængsel.

/ritzau/