Holstebro har i flere år haft problemer med skoler, der blev fravalgt af etnisk danske elever, og derfor er der fra begyndelsen af det nye skoleår indført en begrænsning for andelen af tosprogede elever i de enkelte klasser.
Da de nye børnehaveklassebørn startede efter sommerferien, var det efter en ny inddeling med højst 18 procent tosprogede elever i hver klasse.
Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre– Alle er med på idéen, og vi har ikke mødt nogen modstand. Alle har været klar til at tage en del af ansvaret. Både politisk og ude på skolerne, siger viceborgmester og formand for Udvalget for børn og unge i Holstebro, Torben Gudiksen (R), til Radio24syv.
Konkret bliver de tosprogede elever fordelt efter, hvorvidt der bliver talt andet end dansk i hjemmet.
– I Holstebro har vi både flygtninge, men også en del fra Østeuropa, der kommer og arbejder. Deres børn bliver inddelt på samme måde, siger Torben Gudiksen.
På Sønderlandsskolen i Holstebro, hvor der er aldersblandet indskoling, mener ledelsen godt, at de kan indfri målsætningen.
– Vi har taget opgaven til os. Vi arbejder hele tiden med at finde nogle gode løsninger, der kan fremme integrationen, siger skoleinspektør på Sønderlandsskolen Maria Braae til Radio24syv.
Viceborgmester Torben Gudiksen pointerer, at det politiske arbejde med de tosprogede ikke stopper her.
Politikerne i kommunen er klar til at gå skridtet videre og kigge på børnehaver, vuggestuer og andre dagtilbud før skolen, så de tosprogede elevers sprogkundskaber forbedres.
– Det er det næste, vi skal have kigget på. Det er lige som alle mulige andre ting. Hvis man øver sig, bliver man god til det, siger Torben Gudiksen til Radio24syv.
/ritzau/