Havde bombefabrik: To mænd ville begå terror i Danmark eller udlandet


Arkivfoto


To mænd anskaffede sig kemikalier og udstyr til at lave bomber, men kommer nu til at tilbringe 12 et halvt år bag tremmer.

Retten har fundet det bevist, at de to mænd var i besiddelse af forskellige kemikalier samt udstyr til at fremstille sprængstoffet TATP.

Et sprængstof som er nemt at syntetisere ud fra alment tilgængelige råvarer.

Heraf ville de lave bomber, og bruge dem til terrorangreb i Danmark eller udlandet.

De to mænd på henholdsvis 23 og 24 år blev hver idømt 12 år og seks måneder.

Den 23-årige fik desuden frataget sit danske statsborgerskab og blev udvist for bestandigt.

En 40-årig kvinde, der er kendt skyldig i at fremme og finansiere terrorvirksomhed, blev også dømt.

Hun blev fundet skyldig i at have finansieret og fremmet terrorvirksomhed ved at overføre penge til personer med tilknytning til Islamisk Stat.

Hun fik fængsel i fire år.

Sagen blev afgjort onsdag i Københavns Byret.

De tre dømte blev anholdt i december 2019, da Politiets Efterretningstjeneste og flere politikredse slog til i en stor aktion flere steder i landet.

Politiet har siden aktionen i 2019 gennemført en omfattende efterforskning, og det er i den forbindelse blevet klarlagt, at de to mænd havde planer om at fremstille en eller flere bomber, der skulle bruges ved et terrorangreb et ukendt sted i enten Danmark eller i udlandet.

Retten har bl.a. fundet det bevist, at de to mænd var i besiddelse af forskellige kemikalier samt udstyr til at fremstille sprængstoffet TATP.

”Sager om terrorisme er altid alvorlige, men når vi ser på denne og de planer, der indgår i den, så er der ingen tvivl om, om at sagen her hører til i den meget alvorlige ende. Politiet har gjort et omfattende stykke arbejde med efterforskningen, og jeg er godt tilfreds med den afgørelse, som retten i dag er kommet frem til,” siger specialanklager Anders Larsson fra Københavns Politi.

De tiltalte har udbedt sig betænkningstid ift. eventuel anke.