Tocifret antal baneløbere fra guldkamp er identificeret


  FC Københavns guldfest efter sejren over AaB blev skæmmet af tilskuere, som løb på banen. Nogle endte endda i tumult med vagter.

  I en udmelding på klubbens hjemmeside slår FCK fast, at opførslen fra de cirka 100 fans, som ifølge klubben løb ind på banen, var uacceptabel.

  Siden kampen har FCK forsøgt at finde frem til baneløberne, som står til karantæne og en bøde på 10.000 kroner. Og arbejdet er stadig i gang.

  – Vi er i skrivende stund på et mindre tocifret antal personer, der er blevet identificeret og vil blive tildelt en afgift på 10.000 kroner samt en karantæne, skriver FCK på hjemmesiden.

  – Sidstnævntes længde afhænger af adfærden, hvor aggressiv eller decideret voldelig adfærd vil blive sanktioneret hårdest. Varigheden af karantænerne varierer fra to år til livstid alt efter adfærd.

  Klubbens direktør, Jacob Lauesen, forklarer i udmeldingen, at man har prioriteret at gå efter de mest voldelige fans først.

  – Det har været vores klare prioritet at lede efter de personer med den mest problematiske adfærd først, og vi forventer, at antallet af personer vil stige løbende i de kommende måneder, siger han.

  – Men arbejdet er vanskeligt og skal gøres grundigt, så vi finder de rigtige.

  Efter kampen fortsatte guldfesten for tusindvis af tilskuere på Øster Allé lige uden for stadion.

  Efterfølgende klagede en del borgere, som uforvarende havnede i gadefejringen, over oplevelsen. Det beklager FCK, som påtager sig ansvaret for ikke at have oplyst godt nok om festen.

  – Vores evaluering har vist, at vi ikke var klare nok i vores kommunikation til de mennesker, der ikke ønskede at være en del af festen, hvorfor en del endte midt i festen med mange mennesker omkring sig og havde en ubehagelig oplevelse, siger Jacob Lauesen.

  – Det tager vi naturligvis ansvaret for, mens vi glæder os over, at der ikke var meldinger om tilskadekomne til festen på Øster Alle, hvor tusindvis af F.C. Københavnere havde en kæmpe fest.

  Det var FCK’s første mesterskab i tre år.

  /ritzau/