Anklage: Medarbejder forsøgte at dræbe plejehjemsbeboere


Arkivfoto


Østjyllands Politi løfter fredag sløret for nogle af sigtelserne mod en kvinde mistænkt for drab og drabsforsøg på et plejehjem i Randers,

Kvinden blev anholdt den 14. marts efter en intensiv efterforskning.

Efterforskningen blev iværksat efter en anmeldelse om mistænkelige indlæggelser på Randers Sygehus.

Gerningsstedet er Plejecenter Tirsdalen i Randers, hvorpå alle ofrene var bosiddende.

Den mistænkte kvinde er foreløbig sigtet for et tilfælde af drab samt tre forsøg på manddrab og subsidiært kvalificeret vold begået i februar og marts i år.

Ifølge sigtelserne skulle den mistænkte kvinde bevidst have givet forkert og farlig medicin til de fire ofre, og dette var den medvirkende årsag til, at en ældre kvinde afgik ved døden.

Tre andre beboere blev indlagt stærkt svækkede.

Retten vurderede på baggrund af det afholdte grundlovsforhør den 15. marts, at der var begrundet mistanke om kvalificeret vold over for de fire ofre, hvilket blev oplyst i forbindelse med kendelsen om varetægtsfængslingen.

”Det er en meget alvorlig sag, og der ligger rigtig meget efterforskningsarbejde forude, før vi har afklaret, hvad der præcist er sket. Vi har brug for ro i forhold til efterforskningen, og selvom jeg har forståelse for den store interesse fra offentligheden, så ønsker vi af hensyn til den omfattende efterforskning og de lukkede døre i grundlovsforhøret, samt efterfølgende retsmøder, ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen på nuværende tidspunkt,” siger Brian Voss Olsen.

Kvinden fik den 11. maj forlænget sin varetægtsfængsling, så den nu er gældende frem til den 8. juni.