Vidne sår tvivl om håndtering af bøder hos Roskilde Politi


Arkivfoto


Snød en betjent og stak 13.000 kroner i egen lomme, eller var der uorden i systemet på politigården i Roskilde?

En 54-årig politibetjent fra Midt- og Vestsjællands Politi står onsdag i Retten i Roskilde anklaget for i seks tilfælde at putte bødepenge i sin egen lomme i stedet for i statskassen, når han stoppede udenlandske bilister for overtrædelser af færdselsloven.

I mandens hjem og på hans kontor blev der fundet bøder, der skulle være indleveret sammen med pengene og registreres i politiets system.

Det blev de også, lyder forklaringen fra den tiltalte betjent i retten. De papirlapper, der blev fundet i hjemmet og på kontoret, er blot kopier af bøderne.

I retten bliver der også sået tvivl om, om alt er foregået, som det skal i politikredsen.

Et vidne, der er ansat i Københavns Politis færdselsafdeling, fortæller onsdag, at han på et tidspunkt stoppede en udenlandsk bilist i kredsen og indkasserede en bøde, som han afleverede på politigården i Roskilde.

Efter fuldstændig samme procedure som den tiltalte hævder, at han har fulgt.

– Der blev jeg faktisk lidt forbløffet, fordi jeg ikke fik en kvittering. Vagtlederen sagde, “det bruger vi ikke her. Du har lagt sagen og pengene her. Nu er det i vores varetægt”, fortæller politiassistenten med henvisning til, at han ikke kunne bevise, at han havde indleveret pengene uden vidner.

Lederen af servicecenteret og en fuldmægtig fra bogholderiet på politigården vidnede også i retten.

Procedurerne er ændret siden 2013, men er bøde og penge indleveret, ville der være en sag, oplyser lederen af servicecenteret.

– Bøden og pengene hænger sammen. Vi skal bruge bødetilkendegivelsen for at oprettet et journalnummer og dermed starte sagen, fortæller hun.

Bøderne, som den tiltalte betjent har udskrevet, er ikke blevet fundet i politiets interne system.

I Danmark må politiet bede udlændinge om at betale bøder på stedet, da det ellers kan være svært at inddrive dem.

I retten forklarer betjenten, at han var arbejdsnarkoman, holdt meget af sit job i færdselspolitiet og har en god økonomi.

Sagen har haft store konsekvenser for den 54-årige, der under dagens retsmøde kortvarigt holdt inde med at tale og tog en tår vand.

– Jeg blev anholdt foran alle mine kolleger, og hele min verden brød sammen. Den dag blev mit liv fuldstændig ødelagt, forklarede han i retten.

Der ventes at falde dom i sagen 31. august.

/ritzau/