Brændende taske smidt ind på rådhus under byrådsmøde


  Se mere video i bunden af artiklen.


  Rådhuset i Helsingør blev mandag eftermiddag evakueret, efter at nogen smed brændende materiale ind gennem rådhusets hoveddøre, rapporterer sn.dk og Helsingør Dagblad. Der er ingen meldinger om tilskadekomne.

  Angrebet fandt sted lidt efter klokken 17 mandag, hvor der var adskillige til stede på rådhuset på grund af et byrådsmøde.

  Ifølge Helsingør Dagblad var der tale om en sportstaske indeholdende flere flasker sprit, som brændende blev kastet ind i foyeren på rådhuset.

  – Det er dybt rystende. Nu har vi gode muligheder for, at man kan komme ind og overvære de offentlige byrådsmøder, men det må vi jo genoverveje, når sådan noget her sker, siger borgmester Henriette Kjær (K) til sn.dk

  – Jeg er chokeret over, hvad der går gennem hovedet på en, der gør sådan noget. Jeg er bare lykkelig for, at vi har fået alle ud, og at vi har haft nogle medarbejdere, der har reageret vildt hurtigt, siger hun til mediet.

  Det lykkedes for ansatte på rådhuset at få smidt den brændende taske udenfor. De slukkede ilden med brandslukkere. Både brandvæsen og politi er tilkaldt.


  Brandvæsenet på stedet.

  /ritzau/